Davis Residence, Houston, Texas
 

Davis Residence

Location: Houston, Texas


By combining two units in a high-rise building, Jackson & Ryan Architects designed an open concept, two-level, minimalist penthouse plan in response to the owner's request to maximize panoramic views of Houston's skyline and to accommodate entertaining groups of business associates, friends and family. Level one includes a central kitchen and dining area flanked by two living spaces. Two bedrooms with full baths, a powder room and a media/entertainment center complete level one. Level two is accessed by two open-riser stairs, which were reconfigured and relocated from their placement in the original two spaces. A master suite, gameroom, wine bar and spa occupy the second floor.

Integrated electronics enable the owner to operate his worldwide internet communication business, environmental controls, entertainment center and window shades from anywhere in the world.



Featured Work